Leger og rus

Frykt for å miste legelisensen var en av grunnen til at fastlege Eirik Nordmo ikke søkte hjelp for rusavhengigheten sin. Et forskningsprosjekt viser at det gjelder flere. Nordmo kommer til Bodø sammen med psykiater Shahram Shaygani fra Trasoppklinikken. Støttegruppen deltar med informasjon.

date_range 12.09.2023 - 12.09.2023
location_on Bodø
Meld meg på

I nesten 20 år var Eirik Nordmo en dyktig lege utad, godt likt av sine pasienter. På et tidspunkt var han en av de ti fastlegene i Norge med lengst venteliste. Samtidig sleit han med spill- og rusavhengighet. Nå har han skrevet bok og kommer til Bodø for å dele fra sine erfaringer sammen med psykiater Shahram Shaygani fra Trasoppklinikken. 

Shaygani tror det er flere årsaker til at legene nøler med å be om hjelp.

– For det første er det å slite med rusavhengighet svært stigmatiserende for en lege. Det er jo et yrke som ikke skal vise svakhet. I tillegg er de trent opp til å løse problemer selv, og mange leger er også livredde for å komme i Helsetilsynets søkelys, i frykt for å miste autorisasjonen sin.

Kollegial støttegruppe er også til stede på møtet og vil informere om sitt tilbud.

Vil du vite mer om hvordan få hjelp på Trasoppklinikken kan du søke mer informasjon her.

Du finner mer om Villa Sana og tilbudet de har for leger her. De kollegiale støttegruppene finner du informasjon om på legeforeningen.no.

Møtet er på Radisson, er gratis og starter 12. september klokka 17.00. Møtet streames for medlemmer i Nordland Legeforening.