Emnekurs i helserett i Lofoten

Målet med kurset er at man i etterkant har kjennskap til hvordan tilsynsmyndigheten jobber, og hovedreglene i helselovgivningen. Kurset kan gjerne kombineres med grunnkurs C eller emnekurs i bevegelsesapparat. Vi byr på et kinderegg fylt med vakker Lofotnatur, faglig påfyll og fantastisk lokalmat.

date_range 26.04.2022 - 27.04.2022
location_on Svolvær
Meld meg på

Om smittesituasjonen tilsier det kjøres kurset digitalt.

Kurset er godkjent som emnekurs i allmennmedisin, 15 tellende timer i etter- og videreutdanningen og 15 timer valgfrie timer i spesialiteten samfunnsmedisin. 

I løpet av karrieren vil de aller fleste leger motta klager fra pasienter, pårørende eller "samarbeidende" helsepersonell. Det stilles stadig større krav: Flere nasjonale retninglinjer og rundskriv, møteplikt, meldeplikt og andre plikter kan føles tyngende for enhver lege. 
Kurset er basert på kasuistikker hentet fra reelle klagesaker, hverdagslige problemstillinger og "mediesaker". Kasuistikkene belyser relevant lovverk som fastlegen forholder seg til i det daglige og setter dem inn i en "hverdagslig" og gjenkjennbar sammenheng.

Målet med kurset er at man i etterkant har kjennskap til hvordan tilsynsmyndigheten jobber, og hovedreglende i helselovgivningen. Dette vil gjøre at man som lege lettere skal klare å manøvrere i et uoversiktlig farvann hvor gjedda lurer i sivet. Håpet er at kurset skal bidra til at man over tid mestrer jobbhverdagen på en god måte og klarer å stå i de utfordringene man daglig møter.

Foredragsholder er Cato Innerdal. Han har tidligere jobbet i overkant av 6 år som assisterende fylkeslege og konstituert fylkeslege i Møre og Romsdal. Han har også jobbet som seniorrådgiver i Statens helsetilsyn. Han er nå kommuneoverlege i Molde kommune og seniorrådgiver i Helsedirektoratet.

Om du kommer til Svolvær kvelden i forveien kan du bli med til Lofotr et levende vikingemuseum der vi får servert lammesodd og møtte høvdingen selv. Tirsdag er det middag på Bacalao og minikonsert med Torunn Christiansen musiker, låtskriver og psykiater.

Avmeldingsfrist er 26. mars. Etter denne dato kan du ikke påregne å få refundert kursavgift unntatt ved dokumentert sykdom.

Program

Program kommer.

Praktisk informasjon

Vær oppmerksom på at det er helt nødvendig å bestille flybilletter tidlig for å være sikret. Kurset starter tirsdag morgen og dere må derfor reise kvelden i forveien. 

Fly fra Oslo:
Mandag 25.4 klokka 15.40 fra Oslo - i Svolvær 17.55 (SAS + Widerøe)
Mandag 25.4 klokka 15.30 fra Oslo - i Svolvær 17.55 (Norwegian + Widerøe)
Mandag 25.4 klokka 19.00 fra Oslo - i Svolvær 22.10 (SAS + Widerøe)

Fly retur:
Onsdag 27.4 klokka 18.10 fra Svolvær - i Oslo 20.50 (Widerøe + SAS)
Onsdag 27.4 klokka 18.10 fra Leknes - i Oslo 21.50 (Widerøe + Norwegian)

Båt:
Onsdag 27.4 går hurtigruta 20.30 fra Svolvær - er i Bodø 02.30

Det er forhåndsbooket en del rom på Scandic Svolvær hvor kurset skal være. Her er bookinglenke. Skriv inn Scandic Svolvær, bestill på datoer og bruk bookingkode BNOR240422. Da får du avtalepris på 990 for enkeltrom. Dagpakker faktureres av oss sammen med kursavgift og middager/utflukter.

Om du også skal delta på grunnkurs C eller andre kurs bestiller du overnatting alle netter på ett av kursene.